Havearbejde med børn er helt hip og trendy. Tænk bare på de køkkenhaver, som du kan spare hos Albert Heijn. Fra agurker til jordbærplanter er mange vindueskarme fulde af dem under en forfremmelse. Havearbejde med børn er også sjovt og lærerigt. Og er dit barn en dårlig spiser? Diætister giver ofte tip til at involvere dit barn i tilberedningen af ​​maden. Eller ved at skabe og vedligeholde en køkkenhave sammen. Der er en god chance for, at dit barn pludselig vil smage en tomat. Hvordan starter jeg, hvis du vil have haven med dit barn? Vi deler gode tip og praktiske haveværktøjer med dig.

Børn kan ofte lide hurtige resultater. Det anbefales at starte i din have med afgrøder, der vokser / blomstrer hurtigt. Du kan så tænke på:

Radise er den plante, der spirer hurtigst fra denne liste. Inden for 3 til 10 dage allerede! Og efter maksimalt en måned er de modne. Dejligt at lægge i en salat. Det store ved radiser er, at de ikke har brug for meget plads. Du kan sikkert plante et par tæt sammen. Vil du have en mildere smag af din radise? Plant derefter radisen i mildt vejr.
De fleste børn kan lide ærter. Det er bedst at plante ærterne et køligt sted med skygge. Så ærterne tæt sammen. Efter 10 dage spiser ærterne normalt. Du skal være lidt mere tålmodig med ærterne. Efter 2 måneder (60 dage) er de klar til forbrug.
Slå benene? Gør dette på et skyggefuldt sted. Og pas på snegle .. de elsker også salat! Hvis du vil så salat, er det vigtigt at sikre, at jorden er fugtig. Frøene spirer efter maksimalt 10 dage. Mest salat vil være på din tallerken inden for 1 ½ til 2 måneder.
Græsfrø giver hurtige resultater! Meget rart hvis du har lavet en græsdukke. Sådan gør du det: Fyld strømpebukser med jord og græsfrø. Sørg for, at græsfrøet er øverst på strømpen. Dette vil være hår i hovedbunden. Knap strømpebukserne i bunden med en elastik. Lav øjne og en næse (også sikret med en elastik). Når græsset begynder at vokse, får dukken hår. Men selvfølgelig kan du også så græsfrø i din have. Vand regelmæssigt og hold øje med fuglene. Du kan også hænge nogle aluminiumspapirstrimler ved siden af ​​hinanden på pinde. Dette holder også fuglene væk.
Nasturtiums er fine og børnevenlige! Det klarer sig godt i næsten enhver jord og har ikke brug for ekstra ernæring. Blomsterne er ikke kun smukke, men også spiselige. Efter 50 dage vil du se de røde, gule og orange blomster vises. Dejligt til salaten!
Gulerødder kan lide at blive sået i en kølig periode. Din lille gartner eller gartner har brug for lidt mere tålmodighed til dette. Normalt tager det 2 måneder for gulerødderne at modnes. Gulerødder har brug for meget vand.
Kartofler og hurtige resultater? Plant derefter den røde variant. Denne modner hurtigere end den hvide familie. Du kan lave alt fra kartofler. Ud over madlavning, bagning kan du også lave friske fries.
Sådan starter du med en grøntsags- eller blomsterhave
Du kan gå for simpelt: vælg et hjørne i haven og placer gryder og containere der. Lad det så med forskellige grøntsager / blomster. Tip: skriv nøjagtigt ned, hvad du har sået på en træplade. 😉

En anden idé: lav et sommerfuglehjørne. Nogle planter, som sommerfugle kan lide at rede i, er:

At have deres eget hjørne, hvor de kan udforske, er også rart! Især hvis de har jord og kviste her. Er der mariehøns at se? Læg flere skovle ud, så de kan grave i jorden. Lad dem vælge deres egne planter og plant dem her. De har deres eget havehjørne.

Vil du gå i en køkkenhave?
Det kan være rart at gå efter en kvadratmeter køkkenhave. På denne måde kan du dyrke mange forskellige grøntsager. Desuden ser det godt ud. Og: du kan også kontrollere ukrudt bedre på denne måde. En køkkenhave er tilfreds med et sted, der har både sol og skygge. Så sol en del af dagen og skygge en del af dagen. Giv god jord i din køkkenhave. Du kan vælge (organisk) grøntsagshavejord eller ekstra ernæring i jorden. Et havecenter kan give dig gode råd om dette. Du sår en blomst / type grøntsag pr. Kvadrat. Vand grøntsagshaven sammen med børnene, og kontroller fugtigheden.

Hvilke opgaver kan du tænke på, når du har haven med dit barn?

Vanding af planterne. Lad os tage eksemplet med gulerødderne: de har brug for meget vand. Med en børns vandkande kan dit barn vandre planterne hver dag. Vand aldrig i fuld sol.

Så brænder planten.
Hjælp med at fjerne ukrudt. Hvor planter er, er der næsten altid ukrudt. Lær forskellen mellem planter og ukrudt. På grund af ukrudtet kan planten vokse mindre godt, så dit barn hjælper planten meget, hvis ukrudtet udryddes så meget som muligt.
Såning af grøntsager og blomster
Plukning af planter, der skal plantes i haven
Beskæring af blomster
Pleje af et mini-træ. Minitræet minder dem så længe om det gode arbejde, de har udført
Køb haveværktøj
Ligesom i husstanden er gode værktøjer vigtige. For mere sjov, et højt engagement og også for at holde opmærksomheden.

Det bedste er, hvis børn har deres egen skovl, rive og kost.
Dette praktiske bælte er ideelt her, der er 3 rum i bæltet foran. Så dit barn har altid en skovl, hugg og rive inden for rækkevidde.
Efter min mening er hans børns handsker uundværlige. Naturligvis i jorden med fingrene er dejligt og lidt opmærksomt. Men hvis du har kvarterskatte, vil du hellere ikke have dine børn til at rodfæste gennem kattebuen i haven. Børnenes handsker holder hænderne tørre og rene. Disse handsker her er pæne og robuste.
Børn elsker også at deltage. Især hvis der skal laves et hul for at så eller omplante afgrøder. En jernskovl anbefales. Plast bryder ofte hurtigt sammen, og det er en skam. Du kan se et eksempel på en god og robust skovl her.
Med denne børste og dåse, især til børn, kan du hjælpe med at feje blade op. Eller jorden, der kom på fliserne efter grave. Og bestemt hvis du gør det med din egen fejemaskine og dåse, er havearbejde endnu sjovere.
At have din egen spand er praktisk! Først, for så har de ikke din spand. For det andet, fordi deres egen spand kan bæres af dem.
Du kan give dit barn en børns trillebør. Du finder det her.
Ideel om efteråret, når baghaven er fuld af blade. Med en rive og børnenes handsker bliver dette et sjovt job!
En vandkande er uundværlig for vanding af planter og afgrøder. Denne metalbørns vandkande her er nem at bære og i muntre farver.

Her er nogle tip til en blomsterhave med børn:

Solsikke. Hver solsikke har forskellige længder. Børn er fascineret af, hvor store de bliver! Dejligt at måle solsikke ugentligt og føre en vækstdagbog. Også rart at stå ved siden af ​​det og tage et billede.
Du kan også købe en blomsterbombe. Jeg stødte på denne ved Hema. Hvad der er ekstra pænt er, at du også lokker sommerfugle til din have med denne blomsterbombe og hjælper bierne!
En klatreplante er også meget rart at se for mange børn. Tænk f.eks. På passionsblomsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.