Nogle gartnere kan ikke lide at se hunde i deres have. Et almindeligt problem er, at hunden kan lide at hjælpe i haven, når du lukker ukrudt eller laver andre havejobs.
Dejligt og hyggeligt graver også en brønd og helst dybere end ejeren? Det må virkelig hjælpe, tænker han. Desværre har hunden ingen idé om, at du hellere ikke vil se en pit i plænen …

Der er nogle tip, der sikrer, at hund og ejer kan leve fredeligt sammen i haven.
Et husly i haven kan være en stor forbedring for at involvere hunden i havearbejdet, for eksempel kan hunden se sin ejer, når han udfører haveopgaverne fra et naturligt husly – gennem buske eller stablede stenblokke – eller blot fra en hund hus at placere.

Det, der er af stor betydning for hunden i haven, er at skabe tilstrækkelig plads. På den måde kan hunden lege og løbe så meget som den vil. Det er derfor bedst at placere grænser på siderne af haven, så et større areal med “frit legeplads” vises.
Hunde er ofte nysgerrige, og der er en chance for, at de også vil se, hvad der sker ved siden af ​​vejen. Hvis din have ligger langs en vej, er det interessant at holde den ude af syne for hunden ved hjælp af en tæt hæk. På denne måde vil han ikke lave et kursus langs gaden, hvor intet kan vokse i sidste ende. Hvis det ikke er umiddelbart muligt at plante en hæk, ser en belægning af fliser eller klinksten normalt bedre ud end en græsplæne med vandrestier.

 

Selvom de fleste hundeadfærd kan aflæres, er grave stadig et problem for mange. Derfor kan et separat graveområde til hunden være en løsning. En gammel sandkasse eller et bad kan tjene dette formål perfekt. Prøv at belønne hunden, når han graver der og ikke i blomster- eller plantegrænser.
Sæt også nok interessante genstande i haven, så hunden i døde øjeblikke ikke kan skade haven dekoration, kanter, hegnet eller planterne. Hundelegetøj, tyggeben, en gammel kugle … der er masser af ting, der kan behage din hund.

At omforme haven uden at lære hunden, at der er visse steder, hvor den ikke er tilladt, er faktisk spildt indsats. Så start med dette fra dag 1.
Afgræns visse dele af haven (indtil videre), så han lærer ikke at kigge efter legekroge der. Bagefter kan hegnet fjernes, men man skal stadig være opmærksom på, at hunden overholder grænserne.

Grøntsagsgartneren er normalt ikke så glad for, at en hund går rundt og gør sin forretning mellem og på grøntsagerne. En løsning på dette er brugen af ​​hævede senge. Som et alternativ skal du give et fast sted i haven, hvor hunden kan gøre sin forretning. Et perfekt kompromis, så du kan være sikker på “friske grøntsager”. Kan også være perfekt integreret i din “hundevenlige have”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.