Hjælp dyr som fugle, bier, frøer, sommerfugle og pindsvin ved at omarrangere din have. Støt dine dyrevenner med bestemte planter og ved at fodre dem og tilbyde dem ly i din have.

Hjælp dyr ved at plante fødekilder
Bier og sommerfugle finder mindre og mindre nektar, og fuglene kan også bruge nogle ekstra fødekilder. Coneflower og vervain er smukke planter, der hjælper både sommerfugle og bier. Der er mange flere eksempler på typiske bi-planter. Andre insekter er glade for andet grønt, og fugle er især glade for bær og frø.

Se hvad der passer bedst til din have, og skab planter, der blomstrer i forskellige perioder, så dyr kan nyde din have så længe som muligt. Mennesker med kæledyr bør undgå giftige planter til katte og giftige planter til hunde.

Shelter i din have
Med insekt- og bihoteller, fuglehuse og pindsvinhoteller tilbyder du allerede et dejligt husly for dyr i din have. Men du kan også give ekstra ly og rede steder med din plantning. Især fugle elsker høje planter, hvor de kan gemme sig. Tænk for eksempel på tidligt blomstrende vedbend, Gelderland rose og tjørn.

En dam er et dejligt habitat for frøer og padder og tiltrækker også insekter som guldsmed. Denne vandplet er et fremragende badested for fugle.

Hjælp dyr til drikke- og badepladser
Med en dam eller et enkelt fuglebad sikrer du et godt badested. På den anden side kan nogle fugle, men også andre dyr, gerne bruge et sandbad. For at gøre dette skal du placere en bunke sand på et beskyttet og sikkert sted. Bemærk, dette skal være meget fint sand. Anbring drikkebæger på forskellige steder og højder i din have.

Have er også et dejligt sted at fodre
Tilby ekstra hjælp til dyr ved ikke kun at tilbyde deres naturlige mad i din have. Desværre er tilskud i stigende grad nødvendigt. De fleste mennesker er fortrolige med at fodre fugle, men hjælper også pindsvinene. Desværre er insekterne efter en tør sommer ofte for dybt i jorden til dem. Giv dyrene kattebrød eller pindsvinfliser gnedet med tørret insektpaté.

Selv haveaffald kan bruge dyr
Renser du altid trofast beskæringsaffald og efterårsblade i haven? Pindsvin, fugle, insekter og snegle ville være taknemmelige, hvis du efterlader det. De elsker rodede hjørner i haven: det giver dem ly og et sted at foder.

Løse kviste er populære blandt fugle om foråret for at lave rede. Og ved du hvad de også kan lide at bruge til det? De løse hår fra din børste! Efter hver børstning kan du sikkert lade det løse hår falde i haven. Bare sørg for, at de er fri for unaturlige stoffer som hårspray og mousse.

Hjælp dyr med haven: pindsvin

Brrr, de kolde vintertemperaturer kræver ekstra støtte
Det er en myte, at du kun kan hjælpe dyr om vinteren, men når temperaturen falder, har mange dyr det svært. De, der går i dvale, kan vågne op i mellemtiden, fordi de skal spise, mens der næsten ikke er mad. Og fugle har også brug for dig ekstra om vinteren. Derudover skal du sørge for, at drikke- og baderetter ikke fryser i løbet af denne sæson.

Med nogle ekstra haveopgaver kan du sikre, at flerårige planter og træer overlever vinteren godt, så de hjælper dyrene med at overleve igen næste år.

Dyr gør din have smukkere
Som dyreelsker kan du naturligvis gerne byde dyrene velkommen i din have. Men selve stedet drager også fordel af disse gæster. Bier, sommerfugle og fugle hjælper planterne med bestøvning og – som andre dyr i haven – øger biodiversiteten. Dette er blandt andet godt for jordstrukturen og plantningen. Kort sagt; hjælp dyr, og du hjælper også resten af ​​naturen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.